Voordelen

Voordelen van de OOM Wonen in het buitenland:

  • Dit verzekeringspakket van OOM Verzekeringen is geschikt voor tijdelijk verblijf in het buitenland. Tijdelijk, want de verzekering kan maximaal 2 jaar lopen. Op de einddatum van de verzekering, stopt deze altijd. Wilt u langer dan 2 jaar verzekerd kunnen zijn, dan adviseren we u graag een andere verzekering. De reden is eenvoudig; na 2 jaar zou u onverzekerd raken en het is niet zeker dat u daarna een andere particuliere verzekering kunt krijgen, zeker niet wanneer er medisch iets speelt of heeft gespeeld. Heeft u hier vragen over, neemt u dan contact met ons op voor u een keuze maakt.
  • Dit pakket verzekeringen biedt internationaal dekking. De verzekeraar heeft 2 regio's die u kunt verzekeren; de hele wereld inclusief USA en de wereld exclusief USA. Ook in Nederland kunt u gebruik maken van de verzekering.
  • De verzekeringen in het pakket zijn bedoeld voor Nederlanders in het buitenland. De gezinsleden kunnen uiteraard worden meeverzekerd. De Light dekking bij Ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor mensen tussen de 16 en 49 jaar. Ouder of jonger? Dan is Regular de laagst mogelijke dekking.
  • Indien u gebruik moet maken van de medische dekking op uw polis, heeft u beschikking over een, 24/7 bereikbare, Alarmcentrale met personeel dat Nederlands spreekt. Misschien niet noodzakelijk, maar toch wel makkelijk om in het Nederlands te kunnen communiceren.

Voordelen boven een lokale verzekering:

  1. De mogelijkheid om bij langdurige ziekte of een bevalling verder in Nederland te worden behandeld/geholpen.
  2. Terugkeer i.v.m. overlijden van familie (zie voorwaarden voor leeftijdsgrens) is meeverzekerd. Dit is niet het geval bij de lokale verzekeringen.
  3. De dekking is wereldwijd, buiten het woonland, en ook in Nederland tijdens bezoek aan familie, vrienden en in verband met werk.
  4. Dekking loopt door na verhuizing naar een ander land.